LİFE OF Pİ


Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesi.. 

 Filmin en önemli tebliği tanrının varlığı.. Pi Patel küçük yaşından itibaren dinsel bir arayış içindedir. Tanrı inancını Hindu annesinden, tanrısal sevgiyi kilisede rahipten dinledikleri ile öğrenir. Fakat Tanrının kendisiyle işi bitmemiştir. Yakın çevrelerinde cami de vardır ve Pi artık namaz da kılmaya başlar. Sevdiği kızı, yaşadığı yeri ve fırtınada batan gemiyle birlikte ailesini kısacası her şeyini kaybettikten sonra sandalda bir kaplanla baş başa bir aydınlanma yolculuğuna başlar. Bir nevi kendi nefsi olarak görebileceğimiz kaplan onu aslında hayatta tutan şeydir. Onu her fırsatta midesine indirmeye çalışan kaplanın korkusuyla her an tetiktedir ve uyanıktır. Kaplanın karnı doyduğunda güvendedir bu yüzden hem kaplanı hem kendisini doyurmak için çabalar bu da hayatta kalmasını sağlar. Bir kaplanla paylaşmak zorunda olduğu sandalda yaşayabilmek için kaplanı eğitir ve onunla kendince bir yakınlık kurar. Kurtulup karaya vurduklarında kaplanın tüm yaşananlara rağmen arkasını bile dönmeden gitmesi ona en çok dokunan şeydir. 

 3 D teknolojisi ile birleştiğinde daha da muhteşem olan görüntüleri ile filmi izlemek bir tarafa yaşıyorsunuz. Koskoca okyanusta sürekli sallanan bir sandalda bir kaplanla baş başayken ne kadar gergin-seniz, bu görüntülerle de o kadar rahatlıyorsunuz. Bu açıdan Pi'nin Yaşamı sinemada izlenmesi gereken filmlerden biri.

Yorumlar

SANDUKA